De ce trebuie sa schimbam cauciucurile?

Soferi, in caz ca nu ati observant pana acum – a venit primavara! Ceea ce insemna ca a venit timpul sa schimbati cauciucurile de iarna cu cele de vara.

Stim, credeti ca mai merge cu astea pana prin mai fara nici o problema, insa lucrurile nu stau deloc asa.

Cauciucurile de iarna au o componenta foarte diferita fata de cele de vara. La temperaturi de peste 7°C, cauciucurile de iarna incep sa se toceasca foarte repede, distrugandu-si proprietatile de aderenta, ceea ce le va face mult mai putin eficiente in iarna ce va urma.

 In plus, din cauza caldurii de afara, dar si a caldurii ce se realizeaza prin frecarea cauciucului de asfalt, cauciucurile isi reduc capacitatea de franare considerabil, cu pana la 40%, masina va fi mult mai greu de manevrat si va deveni instabila.

Trebuie tinut cont ca  primavara este totusi un anotimp ploios, si cauciucurile de iarna pot face acvaplanare, deoarece acestea nu taie apa precum cele de vara ci plutesc putin pe ea.
Pe scurt, sa conduceti masina primavara si vara, echipata cu cauciucuri de iarna este un pericol din numeroase puncte de vedere, asa ca incercati sa va faceti timp sa le schimbati in timp util. Pentru a obtine maximul de performanta de la masina ta este absolut necesar o schimbare de acest gen.

Drumuri bune!

Echipa Aleva

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s