Cum sa conduci pentru un consum scazut

Combustibilul este din ce in ce mai scump, de aceea trebuie sa fim cat mai atenti cu masina noastra din toate punctele de vedere: vizitele la service, stilul de condus! Astazi, o sa ne axam pe stilul de condus, care va poate aduce economii de combustibil intre 15% si 20%.

  • Cel mai bun mod de a incalzi un vehicul este sa il  conduci. Iarna, sunt necesare doar 30 secunde de mers la relanti.Mai mult de atat nu aduce decat un consum ridicat si o crestere a emisiilor.
  • Condusul agresiv (accelerari rapide, frane bruste etc) duce la un consum ridicat.
  • Evitati vitezele mari. Peste 80 km/h, consumul creste rapid.
  • Nu transportati greutati mari, decat daca este absolut necesar. Greutatea extra creste consumul cu pana la 2% la fiecare 100 kg
  • Nu mergeti cu motorul subturat sau supraturat (adică sa folositi o treapta de  viteză superioară/inferioara fata de cea care ar trebui)
  • Nu supuneti masina la eforturi inutile, cum ar fi plecatul cu “scart” de pe loc. Chiar daca este menit sa aduca atentie,  nu va v-a aduce decat un consum ridicat

Si cea mai buna solutie de a consuma cat mai putin combustibil, de a economisi banutii si de a proteja mediul si sanatatea dvstra este…sa mergeti cu metroul:)

Drumuri bune sa aveti!Echipa Aleva

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s